تاثیرات اقتصادی و اجتماعی صندوق های اعتباری خرد در روستاها
اردیبهشت 13, 1399هر روستا؛ یک جامعه محلی با نیازها و تقاضاهایی متفاوت
تیر 10, 1399“روستا” این دغدغه همیشگی ابرار، اگر چه در مقابله با همه گیری کرونا، در مقایسه با جوامع شهری با تاب آوری بیشتری عمل کرد اما پیش بینی های نه چندان مثبت از وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور در سال ۱۳۹۹، بی تردید اثرش را بر جامعه روستایی کشور نیز خواهد گذاشت. همسو با اهداف طرح توسعه پایدار روستایی ابرار، حفظ و تداوم این تابآوری به ویژه در حوزه کسب و کارهای خرد روستایی را مد نظر قرار داده ایم. آنچه در دو ماهه نخست این سال جدید انجام شده است، در ذیل این هدف کلی است. حتما به خاطر دارید که ابرار فرایندهای توسعه روستا تسهیلگر است و نه انجام دهنده. با وجود دشواری شرایط پیش رو، ما همچنان در این نقش باقی مانده ایم. کمکشان میکنیم تا خود و روستایشان را بسازند.
- به تجربه دریافته ایم که برای هر اقدام موثری ابتدا باید مسئله را خوب بشناسیم. از اینرو برای حفظ کسب و کارهای خرد تلاش کردیم ابتدا تصویر به روزی از وضعیت کسب و کارها در روستاهای هدف به دست آوریم. در این دو ماه توانستیم وضعیت موجود، چالش ها و چشم انداز آینده کسب و کارهای خرد را در ۱۶ روستا در استان های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کردستان و همدان مورد بررسی قرار دهیم. این کار تا حصول نتیجه ادامه دارد.
- کرونا تاثیرش را بر صندوق های اعتباری خرد روستاها، این نهادهای اجتماعی و اقتصادی، هم گذاشت. از ۱۴ صندوق اعتباری خرد، تنها ۳ صندوق جلسات ماهیانه شان را با رعایت استانداردهای بهداشتی برگزار کردند؛ صندوق اعتباری زنان روستای فلک در استان خراسان جنوبی و صندوق های اعتباری زنان در روستای هزارکانیان استان کردستان.
- در همهمه این همه گیری کرونا، یک جوان ۳۰ ساله اهل روستای محمدآباد پسکوه از دیار خراسان جنوبی عزم جزم کرده تا در روستا کارگاه کابینت سازی ایجاد کند. نیاز به وام داشت. کمکش کردیم تا از صندوق کارآفرینی امید منابع مالی مورد نیازش را تامین کند. او و برادرش سال ها در تهران مشغول به کار بودند. این تصمیم را باید حمایت کرد.
- ۲۰ تن از زنان روستای فلک شهرستان قائن می خواهند پلاس بافی، این صنعت دستی بومی روستا را احیاء کنند. در جلسه ای با رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان قائن مقرر گردید درخواست دریافت تسهیلات و احداث کارگاه پلاس بافی طی یک نامه ای از سوی شورای اسلامی روستا به اداره کل ارائه گردد. امید می رود با همکاری همه مردم روستا و اداره میراث فرهنگی، روستای فلک بعنوان طرح پایلوت احیاء این صنعت در استان خراسان جنوبی و کشور معرفی شود.
این گزارش با کمک مسئول طرح توسعه روستایی ابرار، سرکار خانم آزاده محمودی، تهیه شده است.
راههای ارتباط با مسئول طرح توسعه روستایی:
۸۵۷۳۲۸۰۳-۰۲۱
ایمیل: [email protected]