گفتگو با مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار در وِِیژه نامه نکوداشت فیروزه صابر
آذر 12, 1399طراحی محیط و مسئولیت اجتماعی؛ نوشته مجید صفاری نیا
آذر 23, 1399فراخوان کسب و کارها برای اقدام Business Call to Action) CtA)، برنامه ای است که در سال ۲۰۰۸ توسط برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) با هدف مشارکت کسب و کارها در تحقق اهداف توسعه پایدار، از طریق ایجاد و توسعه مدل های فراگیر کسب و کار راه اندازی گردید. کشورهای هلند، سوئد، سوئیس، انگلستان از جمله کشورهای حامی این اتحاد چند جانبه هستند.
۲۴۹ شرکت، از شرکت های چند ملیتی گرفته تا کارآفرینان اجتماعی در ۷۰ کشور به این اقدام پیوسته اند. هر کدام متناسب با حوزه فعالیتشان، متعهد شده اند با ایجاد و توسعه کسب و کار فراگیر، امکان دسترسی افراد و گروههای کمتر برخوردار و فقیر را به بازارها، خدمات مالی، بهداشت و درمان با قیمت مناسب، آب و فاضلاب، انرژی، آموزش و دیگر خدمات مورد نیاز را فراهم آورند.
کسب و کار فراگیر چیست؟ کسب و کار فراگیر، به مدلی از کسب و کار گفته می شود که افراد و جوامع کمتر برخوردار و فقیر در بخشی از زنجیره ارزش کسب و کار به عنوان مشتری، مصرف کننده، تولید کننده،کارآفرین یا کارمند حضور دارند. در کسب و کار فراگیر، ارزش مشترک، در همسویی ارزش اقتصادی با تأثیرات اجتماعی، خلق می شود. این نوع از کسب و کار به استانداردهای کنش مسئولانه محیط زیستی و اجتماعی پایبند است.
این فراخوان به شرکت های عضو کمک می کند تا با برنامه ریزی و اندازه گیری اثرات اجتماعی کسب و کارشان، در مسیر ایجاد تغییرات مثبت اجتماعی و زیست محیطی کسب و کارشان به پیش روند. ارائه کمک های فنی و تخصصی کارشناسی در گرد آوری داده های مورد نیاز، ارائه مشاوره های اختصاصی به منظور بهبود محصولات و خدمات، بهبود بازاریابی، افزایش بهره وری عملیاتی و بهبود ارتباط آنها با ذینفعان از جمله خدماتی است که بدین منظور به اعضا ارائه می گردد.
آزمایشگاه اثرات کسب و کار:
آزمایشگاه اثرات کسب و کارها، پلتفرم آنلاین کسب و کارهای فراگیر است که در سال ۲۰۱۸ برای سنجش و مدیریت بهتر تأثیرات کسب و کارها بر اهداف توسعه پایدار طراحی شده است. کسب و کارها با استفاده از این پلتفرم در چهار ماژول، می توانند تئوری حرکت عملیات کسب و کار به سمت اهداف توسعه را تعریف کنند؛ چهارچوبی را برای سنجش اثرات کسب و کار طراحی کنند؛ همچنین طرحی برای گردآوری داده های مورد نیاز که سنجش و مدیریت اثرات را ممکن می سازد نیز در اختیار خواهد داشت.
برنامه قهرمانان تاثیر Impact Champion یکی دیگر از برنامه هایی است که توسط (BCtA) در سال ۲۰۱۹ معرفی شد. هدف این برنامه ارائه پشتیبانی عملی و مشاوره به تعدادی از شرکت های منتخب برای اندازه گیری تأثیرات کسب و کارشان در اهداف توسعه پایدار است. کسب و کارها در۴ کارگاه مجازی شرکت می کنند. این کارگاهها به شرکت کنندگان کمک می کند تا میزان پیشرفتشان در انطابق زنجیره ارزش کسب و کار با اهداف توسعه پایدار را بسنجد. این برنامه در۳ قاره آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا در 11 کشور انجام می شود. قهرمانان تأثیر در بخش های زیر بهبود می بخشند:
برابری جنسیتی، معیشت و افزایش درآمد، دسترسی به آب سالم، انرژی های تجدیدپذیر، سرپناه و سرویس بهداشتی، فراگیرسازی مالی
ترجمه و تلخیص از وب سایت: https://www.businesscalltoaction.org/