حمایت از آموزش و توانمندسازی دو رویکرد ابرار مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار در آستانه دهه دوم فعالیت ابرار از دو رویکرد اصلی ابرار می گوید
خرداد 10, 1399ابرار در تیر ماه
مرداد 12, 1399جامعه نیکوکاری ابرار، ۲۶ نمایندگی استانی در استان های مختلف کشور دارد. این نمایندگی ها در اتاق های استانی واقع شده اند. اولین نمایندگی ابرار در سال ۱۳۹۲ در استان خراسان جنوبی ایجاد شد. این سومین استان پهناور ایران، نامش بر دو طرح اصلی ابرار، توسعه پایدار روستایی و حمایت تحصیلی، ثبت است.
علی اصغر خامنوی، مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار زمینه سازی برای مشارکت هر چه بیشتر فعالان اقتصادی در امور عام المنفعه را یکی از اهداف ابرار برای ایجاد نمایندگی ها در اتاق های استانی می داند و می افزاید: شناخت و دغدغه مندی فعالان اقتصادی نسبت به مسائل و مشکلات اجتماعی استان محل کار و زندگی شان، ابرار را بر آن داشت تا با ایجاد نمایندگی ابرار در اتاق های استانی، ساختاری نهادینه به این دست از فعالیت ها بدهد. خوشبختانه در این مدت با یاری خداوند و مشارکت به ویژه روسای اتاق های استانی، توانسته ایم در ۲۶ اتاق استانی نمایندگی های ابرار را ایجاد نماییم. رویکرد اصلی فعالیت این نمایندگی ها، تمرکز بر مسائل و مشکلات اجتماعی خاص هر منطقه و برنامه ریزی برای مشارکت موثر فعالان اقتصادی در این موضوعات است. با این ساختار توانسته ایم فعالیت ابرار را نه فقط در تهران و مراکز استان ها که در شهرها و روستاهای مناطق کمتر برخوردار کشور نیز اشاعه دهیم. اتاق بیرجند در این امر پیشگام بوده است و توانستیم دو طرح اصلی ابرار، توسعه پایدار روستایی و حمایت تحصیلی را از این استان آغاز نماییم.
با توضیحات هنگامه صباغی، مسئول طرح حمایت تحصیلی ابرار، نمایندگی ابرار در استان خراسان جنوبی را بیشتر می شناسیم: طرح حمایت تحصیلی را در این استان از سال ۱۳۹۲ با شناسایی ۲۵۹ دانش آموز و دانشجوی نیازمند آغاز کردیم. در همان سال توانستیم به۱۱۰ نفر از این عزیزان کمک هزینه تحصیلی اعطا نماییم. نمایندگی اصلی ما در شهرستان بیرجند و در اتاق بیرجند مستقر است. با هدایت و نظارت این نمایندگی، نمایندگی های فرعی در ۶ شهرستان این استان شامل درمیان، زیرکوه، سرایان، قائنات، طب و فردوس فعایت دارند. از ابتدای شکل گیری نمایندگی ابرار در این استان، مجموعا ۳۹۹ دانش آموز و دانشجوی مستعد نیازمند مورد حمایت قرار گرفته اند و تحصیلاتشان را به اتمام رسانده اند. هم اکنون نیز ۱۳۱ نفر از این عزیزان، کمک هزینه تحصیلی دریافت می کنند که از این تعداد ۸۰نفر دانشجو و ۵۱ نفر دانش آموز هستند. در این مدت توانستیم جشن بورسیه تحصیلی را ۲ نوبت با حضور مددجویان، حامیان، رئیس واعضای هیات نمایندگان اتاق بیرجند، مسئولان استانی در محل اتاق بیرجند برگزار کنیم.
نمی توان از فعالیت ابرار در استان خراسان جنوبی، بی اشاره به آنچه در روستای محمدآباد پسکوه انجام شده است، سخن گفت. آزاده محمودی، مسئول طرح توسعه روستایی ابرار، طرح توسعه پایدار در روستای محمدآباد پسکوه را، نقطه آغازین طرح توسعه پایدار روستایی ابرار می داند. محمودی اقدامات انجام شده در این طرح را اینگونه شرح می دهد: در فاصله سال های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۴ توانستیم ۱۵۵ اقدام توسعه ای را با مشارکت مردم روستا و سایر ذینفعانی چون نهادهای دولتی و سازمان های غیردولتی فعال در منطقه برنامه ریزی و اجرا نماییم. این اقدامات هر یک معطوف به یک یا دو هدف اجتماعی، اقتصادی، انسانی یا محیط زیستی بوده اند. آنچه در این روستا انجام شد، در قالب سند توسعه پایدار روستایی مستند شده است. در طرح های بعدی ابرار از جمله طرح توسعه ۱۱ روستا در استان های کردستان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان از درس آموخته های توسعه روستای محمدآباد بسیار بهره برده ایم.