عقبگرد ممنوع! نوشته «محمد یونس» اقتصاددان بنگلادشی و برنده جایزه صلح نوبل ترجمه: دکتر مهدی قربانی
خرداد 10, 1399کمک ۲۰۰ میلیون تومانی اتاق ایران به موسسه خیریه کهریزک
تیر 10, 1399در نشست نایب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران و مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار با رئیس اتاق ایران ضمن بررسی و ارایه فعالیت های اجرایی کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران در راستای توسعه مفهوم مسئولیت اجتماعی،تدوین برنامه های جامع و ماندگار برای اتاق ایران و بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفت.
شافعی رئیس اتاق ایران طرح پلت فرم مسئولیت اجتماعی را روشی مطلوب برای ارایه کمکهای خیرخواهانه بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: تصورات اغلب مردم در خصوص اتاق ایران و فعالان اقتصادی حاضر در اتاق شفاف و واقعی نیست. این در حالی است که بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بازار همیشه و در همه جا در کارهای اجتماعی جلودار بودهاند.
او در ادامه به ضرورت پایداری فعالیتهای مسئولیت اجتماعی پرداخت و افزود: بخش خصوصی باید در ادامه راه ببیند چه کاری باید انجام شود تا تمرکز کار بر روی مدامت امور خیرخواهانه و مسئولیت اجتماعی باشد. در این صورت است که شاهد نتایج اجتماعی پایدار خواهیم بود.
رئیس اتاق ایران ایجاد روشهای نوین برای ایجاد مسئولیت اجتماعی کارا و موثر را امری ضروری دانست و تصریح کرد: بسیاری از کارها و شیوههای امروز قدیمی شده و باید روشهای نو را جایگزین روشهای قدیمی ساخت؛ باید کاری کرد که افراد آسیب دیده اجتماعی بتوانند روی پای خود بایستند.
شافعی به مشکل اساسی در ارایه خدمات خیرخواهانه فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: یک مشکل اساسی این است که بسیاری از خیرین ما فقط نام خیر را بر دوش میکشند ولی خیر واقعی نیستند. در قضیه شیوع بیماری کرونا شاهدیم بسیاری از افرادی که قصد ارایه خدمات خیر خواهانه دارند؛ می خواهند از طریق مقامات کارهای خدماتی خود را انجام دهند؛ چرا که این امر می تواند برای آنها فرصتی جهت دیده شدن باشد و این امر را معاملهای می بیندند و نیت های آنان بیشتر اقتصادی و مالی است. این رفتار و این افراد ضایعه هستند برای بخش خصوصی واقعی که موجب می شود کسانی که می خواهند کار خیر کنند، از عمل خود منصرف میشوند.
او خطاب به حاضران در نشست گفت: شورای سیاست گذاری و انجام پلت فرم مسئولیت اجتماعی کار قابل تقدیری است که باید به اجرای آن سرعت بخشید و انتظار میرود هیات رئیسه اتاق ایران هم از آن حمایت کند چرا که این مهم موجب تقویت و توانایی اتاق ایران خواهد شد. او در همین زمینه از اعضای کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران خواست تا پیگیر اجرایی شدن این طرح شوند.
شافعی تاکید کرد: ضرورت تدوین اساسنامه و اجرای آیین نامه اخلاق حرفهای امری مهم و ضروری است که میتواند کاری ماندگار و اساسی برای اتاق ایران باشد و کمیسیون مسئولیت اجتماعی با بهره مندی از راهنمایی و مشورت افراد توانمند در این حوزه میتواند اقدام به تدوین این اساسنامه کند.
در ادامه محمود اولیایی نایب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیتی شرکتی اتاق ایران تاکید کرد که تدوین دو طرح «شورای راهبردی مسئولیت اجتماعی» و «پلت فرم مسئولیت اجتماعی اتاق ایران» میتواند اتاق ایران و بخش خصوصی را در سیاستگذاری حوزه مسئولیت اجتماعی توانمندتر و کاراتر سازد.
او همچنین شرحی از فعالیتها و برنامههای کمیسیون ارایه داد و افزود: کارهای زیربنایی هدف و دستور کار کمیسیون مسئولیت اجتماعی در این دوره بوده است و در اجرای برنامههای ارایه شده ، جامعه نیکوکاری ابرار بازوی توانمند کمیسیون جهت تداوم برنامه های مسئولیت اجتماعی خود است.
نایب رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران در ادامه به تدوین برنامه هایی که در راستای توسعه دانش مسئولیت اجتماعی در کشور بوده پرداخت و گفت: بخش مهمی از فعالیت کمیسیون با تشکیل کمیته مسئولیت اجتماعی و برگزاری نشستهای فصلی به اهمیت دانش مسولیت اجتماعی اختصاص دارد و هدف اصلی آن شفاف سازی در این حوزه است.
اولیایی تاکید کرد: با تدوین شورای سیاست گذاری اتاق ایران در حوزه مسئولیت اجتماعی شاهد ایجاد شفافیت در این حوزه خواهیم بود.
وی در ادامه افزود: پلت فرم مسئولیت اجتماعی اتاق ایران می تواند به NGO ها و خیرین جهت سرمایه گذارهای خود اطمینان خاطر بدهد و به عنوان یک نقشه راه، فعالیتها را جهت دهد.